انشاهای ساده و ادبی در مورد معنی و مفهوم ضرب المثل عجله کار شیطونه همراه با یک داستان کوتاه و برداشت و گسترش این ضرب المثل قدیمی درباره عجول بودن
انشای اول – داستان کوتاه
روزی خانواده ای در یک شهر کوچک به خوبی و خوشی زندگی می کردند. یک روز مرد به خانه آمد و با خوشحالی به همسرش گفت که یک پیشنهاد کاری خوب در یک شهر دیگر دریافت کرده است و خیلی زود باید به این پیشنهاد جواب بدهد زیرا ممکن است طرف مقابل پشیمان شود.
همسر مرد به او گفت قبل از این که در این مورد عجله کنی حتما به جوانب کار فکر کن و تحقیق کن چون ممکن است این پیشنهاد سرابی بیش نباشد، اما مرد که طاقت صبر و تحقیق نداشت همان روز پاسخ مثبت داد و خیلی سریع آماده ی نقل مکان به شهر دیگر شد.
چند روزی طول نکشید که این خانواده به شهر دیگری که حالا محل کار مرد بود نقل مکان کردند و مرد در محل کار جدید مشغول به کار شد.
روزهای اول او بسیار خوشحال بود و هر روز با خوشحالی از خواب بیدار می شد و سر کار می رفت، اما پس از مدتی هنگامی که مرد به خانه می آمد خیلی بی حوصله و ناراحت بود و با همسرش کم تر حرف می زد و هر چه زن علت این ماجرا را می پرسید جوابی دریافت نمی کرد.
عاقبت یک روز مرد شروع کرد به درد و دل کردن و اظهار پشیمانی، او گفت کار جدید اصلا آن طور که فکر می کرده نبوده و او با عجله تصمیم اشتباهی گرفته است.
مرد عجول هم برای خود و هم برای همسرش شرایط سختی را پیش آورده بود که جبران آن سخت بود. زن افسوس خورد اما افسوس خوردن دیگر فایده ای نداشت زیرا پیدا کردن یک کار دیگر و برگشتن به شهر قبلی برای آن ها سخت بود.
برداشت و مفهوم: عجله کردن در هر کاری باعث پشیمانی خواهد شد زیرا فرد عجول نمی تواند تصمیم درستی بگیرد.
انشای دوم
فردی که عجول است همواره بازنده است. او چشم خود را بر حقایق می بندد و تنها زود رسیدن به مقصد برایش اهمیت دارد اما نمی داند که در این راه چه چیزی را از دست خواهد داد.
کسی که عجول است زود رسیدن و از دست ندادن زمان را بهانه می کند اما اگر مسیر درستی انتخاب نکرده باشد چیزی که از دست می دهد زمان بیش تر است.
عجله در هر کاری باعث اضطراب و استرس بیش تر می شود و فرد دیگر تمرکزی برای درک صحیح شرایط و تصمیم درست ندارد به همین خاطر است که توصیه می شود دست از عجله برداریم و در هر کاری خوب جوانب را بسنجیم.
فکر، تحقیق، مشورت و در نهایت تصمیم گیری نیازمند زمان و فرصت است که فرد عجول به علت عجله اش از آن چشم می پوشد و عاقبت هم پشیمان می شود.
عجله کاری نا پسند و یکی از ویژگی های شیطان است، شیطانی که هیچ وقت صلاح ما را نخواسته و همواره در پی گمراه کردن ماست. فرد عجول نیز با عجله کردن، شیطان را خوشحال می کند و لبخند پیروزمندانه ای بر چهره ی او می نشاند.
به یاد داشته باشیم که دست یافتن به برخی از خواسته ها نیازمند صبوری و پشتکار می باشد و با عجله نمی توان به آن دست پیدا کرد، پس شایسته است که در هر کاری صبوری کنیم و نا امید نشویم.
پیامبر و ائمه ی اطهار نیز باهار ما را سفارش به صبوری در کارها می کنند و در همین باب رسول اکرم (ص) می فرماید: «انما اهلک الناس العجله ولو ان الناس تثبتوا لم یهلک احد، عجله و شتاب مردم را هلاک کرده و اگر مردم دارای تانی و خویشتن داری بودند، هیچ کس به هلاکت نمی رسید. »
برداشت: فرد عجول نمی تواند عاقلانه فکر کند و جوانب کار را بسنجد و این کار باعث پشیانی خواهد شد.